Podium
NTR

Cultuursector doet oproep voor vangnetregeling freelancers

foto: Pixabay
  1. Klassiekchevron right
  2. Cultuursector doet oproep voor vangnetregeling freelancers

De annuleringen stromen binnen in de cultuursector, ook bij freelancers. Maar zij blijken nauwelijks gecompenseerd te worden. Daarom roept de Creatieve Coalitie in een brief aan de Tweede Kamer op tot een vangnetregeling.

Het regent annuleringen sinds de aangescherpte coronamaatregelen van afgelopen weekend. Dat is balen voor ons als publiek, maar al helemaal voor de makers. En daaronder vallen natuurlijk ook de freelancers. Denk bijvoorbeeld aan de dirigent van het amateurkoor die afgebeld wordt voor het kerstconcert, de pianoleraar die aan huis praktisch geen les meer kan geven of de violist die zijn concerten moet annuleren.

De Creatieve Coalitie roept de Tweede Kamer in een brief op tot specifieke compensatie voor deze freelancers in de culturele sector. Veel van die zzp’ers zijn namelijk opnieuw een groot deel van hun werk én inkomen kwijt, maar maken nauwelijks aanspraak op generieke noodsteun. En ook specifieke steun voor de cultuursector belandt niet in de portemonnee van de zzp’er. De voorgestelde vangnetregeling door de Creatieve Coalitie moet ervoor zorgen dat zzp’ers in de cultuursector niet tussen wal en schip vallen.

Ster advertentie
Ster advertentie