Podium

Jala Heywood wint Concertgebouw Concours

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Jala Heywood wint Concertgebouw Concours

Op zondag 20 september heeft de 12-jarige contrabassiste én zangeres Jala Heywood het Koninklijk Concertgebouw Concours in Amsterdam gewonnen. Zij ontving uit handen van juryvoorzitter Vincent de Kort de Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee en een geldbedrag van 1.000 euro, dat zij moet besteden aan haar muzikale ontwikkeling. De jury noemt Jala “een muzikaal talent, een podiumdier met een prachtige stem”, en was “totaal geboeid door haar muzikaliteit en optreden.”

Jala Heywood was 9 jaar oud toen zij begon met contrabas. Zij zegt daarover: “Ik heb aangebeld bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag en gevraagd of ik contrabas-les mocht volgen. Ik mocht na drie maanden terugkomen en lessen volgen. ‘Ik studeer daar nog steeds. Ik speel meestal jazz en klassieke muziek.” Zingen doet zij al veel langer, namelijk vanaf haar tweede.

Het Koninklijk Concertgebouw Concours is voor jonge musici in de leeftijdscategorie 9 tot en met 14 jaar, voor alle muziekstijlen. Eerdere winnaars van het concours zijn onder meer blokfluitist Lucie Horsch en pianist Aidan Mikdad.

Bekijk Jala Heywood bij Podium Witteman

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie