Podium

Cultuursector kritisch over nieuwe corona-routekaart

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Cultuursector kritisch over nieuwe corona-routekaart

“De nieuwe routekaart is de zoveelste domper voor de podia”. Dat zegt de VSCD, de Vereniging voor Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. De routekaart geeft aan wat er mag bij verschillende risiconiveaus tijdens de pandemie. Dinsdag 2 februari presenteerde het demissionaire kabinet een nieuwe versie. En de cultuursector is niet blij.

“Wij zijn onaangenaam verrast”, zegt de VSCD over het maximaal toegestane aantal bezoekers per zaal bij het niveau ‘waakzaam’: maximaal 100. De vereniging vindt dat de mogelijkheid anderhalve meter afstand te houden leidend moet zijn, niet een absoluut aantal mensen per zaal.

De Taskforce culturele en creatieve sector - een vorig jaar opgericht platform van organisaties - is het daarmee eens. In een reactie op de routekaart stelt het platform dat de mogelijkheden moeten afhangen van de grootte van de zaal. De Taskforce mist ook een toekomstvisie in de maatregelen en helderheid voor activiteiten in de cultuureducatie, zoals muziekles. Waardering is er wel voor de bereidheid van het kabinet de routekaart regelmatig bij te werken.

De VSCD is vooral somber: “Het lijkt erop alsof het podiumkunsten seizoen 20/21 door het kabinet al is opgegeven.”

Ster advertentie
Ster advertentie