Podium
NTR

Nieuw operagezelschap: Opera Compact

  1. Klassiekchevron right
  2. Nieuw operagezelschap: Opera Compact

Opera Compact zo heet het nieuwe operagezelschap dat onlangs is opgericht in het zuiden van het land. Dat meldt de site van Opera magazine.
Opera dicht bij de mensen, is het motto van Opera Compact. Het nieuwe gezelschap wil kleinschalige producties brengen in theaters die graag opera programmeren maar geen ruimte hebben voor grote voorstellingen.
De initiatiefnemers zangeres Fenna Ograjensek en regisseur Sybrand van der Werf willen vooral Nederlands en Belgisch Limburg bedienen. Ze ontdekten dat er bij de theaters daadwerkelijk grote belangstelling is voor opera in een kleinere zaal. Sybrand: “Toen ik met theaterdirecteuren in Limburg sprak, was de reactie heel vaak: hèhè, daar hebben we op zitten wachten.”

De eerste opera die voor 2020 op de planning staat is Mozarts Don Giovanni.
Als nieuw ensemble kiest Opera Compact voor bekende titels, om zo bekendheid en een publiek op te bouwen. In de zomer van 2020, kort na Don Giovanni, maakt Opera Compact voor het Openluchttheater Valkenburg een productie van Der Freischütz. Later volgt La bohème. En professionele zangers worden opgeroepen om auditie te doen voor Don Giovanni en Der Freischütz; op 7 november in Heerlen.

Ster advertentie
Ster advertentie