Podium
NTR

Recordaantal aanmeldingen voor Concertgebouw Concours

foto: Eduardus Lee
  1. Klassiekchevron right
  2. Recordaantal aanmeldingen voor Concertgebouw Concours

Een recordaantal van 260 kinderen heeft zich aangemeld voor het Koninklijk Concertgebouw Concours. Onder de jonge musici zijn traditiegetrouw veel pianisten en violisten, maar er doen ook gitaristen, hoornisten en accordeonisten mee. Er zijn zelfs kinderen die ukelele spelen, of Irish whistle.

De muziekwedstrijd is bedoeld voor kinderen uit Nederland tussen de 9 en 14 jaar. Honderd jonge muzikanten doen mee aan een workshopdag in het Concertgebouw. Twaalf van hen gaan door naar de halve finale en uiteindelijk spelen zes kinderen in de finale op 25 juni. De winnaar krijgt een geldprijs en een optreden tijdens het Grachtenfestival en in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Nieuwe aanmoedigingsprijs

Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs voor een pril, maar veelbelovend talent. Die belofte voor de toekomst krijgt een persoonlijke masterclass met een topmusicus. Zo wil de organisatie het plezier van muziek maken aanwakkeren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pianist Aidan Mikdad won de prijs in 2013. Zijn talent werd ook opgemerkt door Podium Witteman.

Plezier is sowieso het belangrijkst tijdens het hele concours. Toch kan het concours ook het begin zijn van een serieuze carrière in de muziek. Onder de oud-winnaars zijn musici die tegenwoordig internationaal furore maken, zoals blokfluitist Lucie Horsch en pianist Aidan Mikdad.

Ster advertentie
Ster advertentie