Podium
NTR

Festival Oude Muziek streamt opnames van 2018

  1. Klassiekchevron right
  2. Festival Oude Muziek streamt opnames van 2018

In deze Coronacrisis proberen steeds meer musici en organisaties muziek via online kanalen aan te bieden. Ook het Festival Oude Muziek in Utrecht voegt zich daarbij, met opnames van de editie 2018. Je moet wel abonnee zijn van de Stingray Classica app. Via dit platform kun je onbeperkt HD-videoregistraties van festival bekijken en meer dan duizend andere concerten, opera’s en balletten.

Enkele voorbeelden van registraties zijn: motetten van Josquin des Prez, uitgevoerd door Cappella Amsterdam, en drie programma’s van het Huelgas Ensemble onder leiding van Paul Van Nevel.

Ritratto, de afgelaste opera van Willem Jeths die het Opera Forward Festival van zou openen, kreeg dit weekend gratis een ‘virtuele wereldpremière’ via het YouTube-kanaal van DNO. Het betreft een opname van de generale (zie hieronder).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Platform voor Freelance Musici heeft onder de hashtag #coronacoulance een oproep aan muziekorganisaties gedaan: betaal bij annulering van concerten freelance musici op z’n minst voor een deel. Met enig succes: de Nederlandse Bachvereniging schrapte de uitvoeringen van de Matthäus Passion, maar heeft besloten de musici 50 procent van het honorarium te geven.

Ster advertentie
Ster advertentie