Podium
NTR

A Little Night Music genomineerd voor Musicalworld Awards

  1. Klassiekchevron right
  2. A Little Night Music genomineerd voor Musicalworld Awards

De Nederlandse Reisopera is met de voorstelling A Little Night Music, van afgelopen voorjaar, genomineerd voor de Musicalworld Awards. Met maar liefst zeven nominaties waaronder: beste musical, beste hoofdrolspelers en het beste ensemble.

De kamermusical van componist Stephen Sondheim uit 1973 speelt zich af in de hogere Zweedse kringen rond het jaar 1900 en draait om diverse driehoeksverhoudingen. Tijdens een weekendje weg in een landhuis komen alle personages samen en volgen er onvermijdelijke confrontaties.

De cast van de voorstelling bestond uit een mix van operazangers en musicalacteurs, onder wie sopraan Laetitia Gerards, mezzosopraan Susan Rigvava-Dumas en acteur Paul Groot. De muzikale begeleiding was in handen van het Gelders Orkest.

De recensies waren lovend: de Theaterkrant noemde de opera ‘Een verrukkelijke Sondheim’. De Volkskrant gaf 4 sterren en schreef: ‘Met meesterproef A Little Night Music slaagt een heel rijtje musicalzangers van de Nederlandse Reisopera voor hun eindexamen.’

Wij, het publiek, bepaalt via een stemming op internet wie per categorie de winnaar is. De stembus is open tot en met 31 augustus. De uitreiking van de Musicalworld Awards vindt plaats begin september.

Ster advertentie
Ster advertentie