Podium
NTR

Ticciati weg uit Berlijn, Orozco-Estrada naar Gürzenich

foto: Giorgia Bertazzi / Askonas Holtfoto: Giorgia Bertazzi / Askonas Holt
  1. Klassiekchevron right
  2. Ticciati weg uit Berlijn, Orozco-Estrada naar Gürzenich

Dirigent Robin Ticciati gaat vroegtijdig weg als chef-dirigent van het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin. Zijn contract loopt tot 2027, maar hij stopt al twee jaar eerder.

Hij wil zijn pijlen gaan richten op nieuwe projecten en tijd te nemen om aandacht te geven aan andere dingen. De 40-jarige Robin Ticciati is sinds 2017 chef-dirigent van het orkest in Berlijn en bij zijn aftreden heeft hij 8 jaar voor het orkest gestaan. In die tijd heeft hij veel dingen met het orkest uitgeprobeerd: van spelen op darmsnaren tot vrije improvisatie. Alles om de flexibiliteit van het orkest te optimaliseren. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend.

De opvolger van François-Xavier Roth bij het Gürzenich Orchester in Keulen is wel bekend. Dat wordt de Colombiaanse dirigent Andrés Orozco-Estrada. François-Xavier Roth begon in 2015 als chef-dirigent bij het orkest. Orozco-Estrada begint in 2025 bij het orkest in Keulen, en daar heeft hij zin in. Hij zegt: “Ik ben erg blij om vanaf 2025 als artistiek leider van de stad Keulen en het Gürzenich Orchester te werken, in één van de belangrijke Europese metropolen,” aldus Orozco-Estrada.

Ster advertentie
Ster advertentie