Podium

Piano’s Maene komt met unieke huiskamervleugel

NTR
foto: NPO Radio 4/Arend Schot
  1. Klassiekchevron right
  2. Piano’s Maene komt met unieke huiskamervleugel

'We zijn de eersten en enigen in de wereld die dergelijke piano's maken. Ze worden wereldwijd bekeken, van Hong Kong tot Canada.'

Als het om piano’s en concertvleugels gaat, is Steinway natuurlijk het meest bekend. Maar voor de liefhebbers én kenners is er sinds een jaar of 5 ook een andere, bijzondere piano: de piano van de Belgische pianobouwer Chris Maene. Zijn piano’s hebben rechte snaren, in tegenstellig de tot meeste piano’s waarbij de snaren gekruist liggen. En dat schijnt een unieke klankkleur te geven. "We zijn de eersten en enigen in de wereld die dergelijke piano's maken. Ze worden wereldwijd bekeken, van Hong Kong tot Canada." Aldus Chris Maene in de Belgische media.

- Daniel Barenboim en Hannes Minnaar zijn inmiddels ook fan -

Die klank was tot op heden alleen te horen in grote concertzalen, maar vanaf nu ook gewoon in je huiskamer, want gisteren maakte de pianobouwer bekend dat hij met een huiskamermodel komt. Je moet er wel wat voor over hebben: de kosten zijn ruim 90.000 EURO. Maar ja, dan heb je wel een unieke, handgemaakte rechtsnarige vleugel in huis!

Ster advertentie
Ster advertentie