Podium
NTR

PODCAST: Op zoek naar het ongekende

  1. Klassiekchevron right
  2. PODCAST: Op zoek naar het ongekende

In de nieuwe serie podcasts ‘Op zoek naar het ongekende’ gaat de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam samen met presentator Lex Bohlmeijer op zoek naar de magie van het strijkkwartet. Gesprekken met kwartetleden, componisten, outsiders en insiders – afgewisseld met heel veel muziek – geven een beeld van het strijkkwartet anno 2019. Waar komt het genre vandaan en waar gaat het nu heen? Wat verandert er voor een kwartet of verandert er misschien juist niet genoeg? Luister hieronder naar de podcast, of abonneer je via een van de onderstaande apps:

Abonneer via RSS

ITUNES

Google Podcasts

Stitcher

Aflevering I. "It keeps you alive..."

Op zoek naar het ongekende - I. "It keeps you alive..." - Supplement

In de eerste aflevering van ‘Op zoek naar het ongekende’ van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam spreekt Lex Bohlmeijer met gasten Xandi van Dijk en Florian Donderer van het Signum Quartett.

Aflevering II: Het fundament van de harmonie

Op zoek naar het ongekende - II. Het fundament van de harmonie - Supplement

De tweede aflevering van 'Op zoek naar het ongekende' met Hélène Clément, altvioliste van het Doric String Quartet. Een openhartige kijk op het persoonlijke en psychologische aspect van het spelen in een strijkkwartet.

Aflevering III: Liberté, Égalité, Fraternité

Op zoek naar het ongekende - III Liberté, Égalité, Fraternité - Supplement

De derde aflevering van Op zoek naar het ongekende; het eerste deel van een tweeluik met Cibrán Sierra, tweede violist van Cuarteto Quiroga. Sierra plaatst het strijkkwartet in een maatschappelijke en politieke context - een product van de Verlichtingsidealen. Hoe nauw is het strijkkwartet verbonden met historische ontwikkelingen van onze samenleving?

Aflevering IV: "I am Committed to Communicating"

Op zoek naar het ongekende - IV. "I am Committed to Communicating" - Supplement

In deze vierde aflevering van 'Op zoek naar het ongekende' het tweede deel van het gesprek tussen Lex Bohlmeijer en Cibrán Sierra (Cuarteto Quiroga). In de derde aflevering schetste hij de band tussen de Europese Verlichting en het strijkkwartet, nu trekt hij die relatie door naar het heden: wat is er nodig om strijkkwartet weer terug in contact te brengen met de maatschappij?

Aflevering V: Op weg naar het paradijs

Op zoek naar het ongekende: V. Op weg naar het paradijs - Supplement

In de vijfde aflevering van deze reeks podcasts spreekt Lex met drie jonge kwartetspelers: Margot Kolodziej en Renée Timmer van het ADAM Quartet en Julia Kleinsmann van het Dostojevski Kwartet. Wat beweegt hen om strijkkwartet te gaan spelen en zijn ze bereid om hun leven aan dit genre te wijden?

Aflevering VI: De Biënnale

Op zoek naar het ongekende: VI. De Biënnale - Supplement

In deze laatste aflevering van Op zoek naar het ongekende - vlak voor de start van de tweede Strijkkwartet Biënnale - duikt Lex nog één keer in het strijkkwartet. Oprichter en artistiek directeur Yasmin Hilberdink en programmeur Robin de Bruijn nemen hem mee in hun beleving van het strijkkwartet en hoe deze terugkomt in het festival - een kijkje in de ziel van de Biënnale.

Ster advertentie
Ster advertentie