Podium

New York Philharmonic: geen concerten tot september 2021

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. New York Philharmonic: geen concerten tot september 2021

De New York Philharmonic heeft alle concerten van het seizoen tot aan de zomer van volgend jaar afgelast. En Hong Kong Philharmonic Orchestra in quarantaine.

Directeur Deborah Borda noemt de annulering ‘ongekend en verwoestend’ voor het moreel van de musici en het publiek, en voor de diepgaande economische gevolgen. “We hebben geen andere keus, maar we weten ook dat muziek het meest zinvol is wanneer het gedeeld wordt met luisteraars in een gemeenschappelijke ruimte. We kijken reikhalzend uit naar september 2021 wanneer het hele orkest herenigd zal worden met ons publiek.” Aldus Deborah Borda van de New York Philharmonic van dirigent Jaap van Zweden.

En dat brengt ons naar zijn andere orkest: Hong Kong Philharmonic Ochestra. Dat is nu collectief in quarantaine nadat een klarinettist gisteren positief was getest op het coronavirus. De overheid besloot daarop het hele orkest, en alle medewerkers, onder te brengen op een speciale locatie om daar te worden getest. Voordat het orkest terugkeert naar z’n thuisbasis voor repetities en concerten, zal het hele gebouw worden gedesinfecteerd.

Ster advertentie
Ster advertentie