Podium
NTR

Doek valt voor oudste Nederlandse kamermuziekfestival: Orlando Festival stopt

foto: Sénen Fernández García
  1. Klassiekchevron right
  2. Doek valt voor oudste Nederlandse kamermuziekfestival: Orlando Festival stopt

Het oudste kamermuziekfestival van Nederland stopt ermee. Twee jaar geleden liet de provincie Limburg al weten de subsidies voor het Orlando Festival terug te schroeven en afgelopen vrijdag werd duidelijk dat de provincie niet opnieuw de portemonnee wil trekken.

Het Limburgse festival vierde afgelopen zomer nog een 40-jarig jubileum, maar Henk Guittart, directeur van het festival liet vorige week al weten geen hoop meer te hebben, aldus een bericht in de Limburgse media.

Het festival had sinds het begin de historische abdij van Rolduc als centrale locatie. Na 39 edities verhuisde het festival naar het centrum van Kerkrade.

foto: Sénen Fernández García

Gruppo Montebello in de abdij van Rolduc tijdens het Orlando Festival in 2019

Verklaring Orlando Festival

In een verklaring op de site van het festival bedankt de organisatie de trouwe vrienden en het enthousiaste publiek en met name alle musici. "Zij hebben al die jaren de vele werken uit het omvangrijke kamermuziekrepertoire met verve en grote inzet ten gehore gebracht. Ze hebben vele jonge, internationale muziektalenten begeleid op hun weg naar de concertpodia in binnen- en buitenland. Bovendien hebben ze zich met hart en ziel ingezet voor de educatie van amateurs van alle leeftijden. Met hun professionaliteit en hoge artistieke niveau zorgden de musici voor de naam en faam van het Orlando Festival."

Ster advertentie
Ster advertentie