Podium
NTR

Seizoenspresentatie Concertgebouworkest 2020/2021

  1. Klassiekchevron right
  2. Seizoenspresentatie Concertgebouworkest 2020/2021

Het Concertgebouworkest presenteert vandaag het nieuwe seizoen – het laatste volledige seizoen van artistiek directeur Joel Ethan Fried. Hij zegt erover in de seizoensbrochure: “Het komende seizoen is het laatste dat volledig onder mijn verantwoordelijkheid valt. Maar de artistieke contouren voor de komende jaren zijn geschetst, het orkest vaart een duidelijke koers en ik heb er alle vertrouwen in dat we binnen afzienbare tijd de achtste chef-dirigent kunnen aankondigen.”


Artist in Residence is in seizoen 2020/2021 violiste Janine Jansen. Zij speelt onder meer het vioolconcert van Johannes Brahms en met klarinettist Martin Fröst brengt Janine Jansen een nieuw dubbelconcert van Sally Beamish ten gehore. Andere solisten dit jaar zijn onder meer bariton Matthias Goerne, mezzosopraan Ann Hallenberg en pianist Yefim Bronfman.

Bijzondere aandacht is er ook voor Nederlandse muziek. Onder de titel “Speel Nederlands met me” speelt het orkest een hele week enkel muziek van eigenbodem. En in 2021 is het 100 jaar geleden dat componist Alphons Diepenbrock stierf. Van hem klinken komend seizoen drie werken. Het orkest speelt ook nieuwe werken van Celia Swart en Bram Kortekaas spelen.

Naast wereldpremières, speelt het orkest ook een aantal Nederlandse premières, onder meer van componisten Unsuk Chin en Rebecca Saunders.
Het orkest gaat in seizoen 2020/2021 door met de series Club Night, Horizon en Essentials en er staan natuurlijk ook kinderconcerten en schoolprojecten in de agenda van het Koninklijk Concertgebouworkest.

(foto: Simon van Boxtel)

Ster advertentie
Ster advertentie