Podium
NTR

Zaal vernoemd naar Michael Tilson Thomas

foto: CC2 Steven Pisanofoto: CC2 Steven Pisano
  1. Klassiekchevron right
  2. Zaal vernoemd naar Michael Tilson Thomas

In maart brachten wij het droevige bericht dat dirigent Michael Tilson Thomas wegens een hersentumor stopt als artistiek leider van het door hem opgerichte New World Symphony, een orkest academie in Miami.

Het New World Symphony heeft nu bekend gemaakt een gift te hebben ontvangen van de Arison Arts Foundation. Het gaat om een bedrag van 30 miljoen dollar, omgerekend ruim 28 miljoen euro. Met deze gift zijn het bestuur en de Arison Arts Foundation overeengekomen dat de concertruimte van het New World Center voortaan de Michael Tilson Thomas Performance Hall zal heten. En met dit geld kan het instituut voorlopig nieuwe talenten opleiden.

In 1987 richtte Michael Tilson Thomas samen met Ted Arison de New World Symphony op. The New World Symphony heeft als doel musici voor te bereiden op leidersrollen in orkesten en ensembles. De academie heeft al ruim 1200 alumni voortgebracht. Sinds de oprichting zijn Tilson Thomas en Ted Arison creatieve partners. De vrouw van Arison zegt:

Quote

Nu Michael een stap terug doet, wil ik zijn droom ondersteunen en een gebaar van waardering en liefde geven door de zaal voor altijd naar hem te vernoemen.

Michael Tilson Thomas is op zijn beurt ontroerd door dit buitengewone geschenk van de familie Arison.

Ster advertentie
Ster advertentie