Podium
NTR

Stéphane Denève vaste gastdirigent Radio Filharmonisch Orkest

foto: Simon van Boxtel
  1. Klassiekchevron right
  2. Stéphane Denève vaste gastdirigent Radio Filharmonisch Orkest

De Franse dirigent Stéphane Denève is benoemd tot vaste gastdirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Vanaf seizoen 2023-24 neemt hij deze rol over van James Gaffigan.

Het orkest noemt de samenwerking met Denève een 'perfecte match'. "Zijn geweldige gevoel voor klank, autoriteit in Franse muziek en passie voor nieuwe muziek zijn uitzonderlijk. Met chef-dirigent Karina Canellakis en vaste gastdirigent Stéphane Denève hebben we twee topdirigenten in huis", aldus Roland Kieft, de directeur van Stichting Omroep Orkest.

Denève werkte voor het eerst samen met het orkest in 2014. Zo leidde hij het 'Radio Filharmonisch' de afgelopen jaren in premières tijdens de Zaterdagmatinee en het Vrijdagavondconcert. In maart 2021 leidde hij de musici in De vuurvogel van Igor Stravinsky.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Denève is zelf ook blij met zijn aanstelling:

Quote

Het is met een grote glimlach op het gezicht dat ik de uitnodiging om vaste gastdirigent van het Radio Filharmonisch Orkest te worden, verwelkom. Het rijke DNA van dit geweldige orkest komt volledig overeen met mijn passie voor kleurrijk, modern en ruimhartig musiceren.

Stéphane Denève

Momenteel is Denève chef-dirigent van het Philharmonisch Orkest van Brussel en het St. Louis Symphony Orchestra in de Verenigde Staten.

Ster advertentie
Ster advertentie