Podium
NTR

BBC Radio steunt project voor onderzoek naar componisten buiten klassieke canon

  1. Klassiekchevron right
  2. BBC Radio steunt project voor onderzoek naar componisten buiten klassieke canon

BBC Radio 3 gaat samen met een Britse onderzoeksinstelling, Arts and Humanities Research Council, financiële steun verlenen aan een project voor erkenning van klassieke componisten met diverse etnische achtergronden.

Zeven onderzoekers gaan zich verdiepen in werk van diverse componisten uit de geschiedenis, die door de klassieke canon wellicht over het hoofd zijn gezien.

Het onderzoek zal worden gebruikt als input voor de klassieke zender van de BBC, die later dit jaar een speciaal concert zal uitzenden waarin enkele van de betrokken componisten aan bod zullen komen.

De componisten die voor het voetlicht worden gebracht, variëren van Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges, die in de 18e eeuw in Frankrijk componeerde, tot Ali Osman, een Soedanese componist die in 2017 overleed. Ze zijn ook van verschillende etniciteit, zoals de Schots-Joodse componist Isaac Hirshow, de Japanse componist Kikuko Kanai en de Afro-Amerikaanse componiste Julia Perry.

De onderzoeksgroep, waaronder musici en wetenschappers, wordt geleid door Chi-chi Nwanoku, oprichter van de Chineke! Orchestra.

Ster advertentie
Ster advertentie