Podium
NTR

Bevrijding ‘44/’45 centraal in nieuw seizoen philharmonie zuidnederland

  1. Klassiekchevron right
  2. Bevrijding ‘44/’45 centraal in nieuw seizoen philharmonie zuidnederland

Op 11 april presenteerde philharmonie zuidnederland het programma voor het komende seizoen. Het orkest van Limburg, Brabant en Zeeland heeft een opvallend thema gekozen: de bevrijding van Zuid-Nederland aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. In september 2019 is het 75 jaar geleden dat die bevrijding in Limburg begon. Het openingsconcert van het seizoen is op de militaire begraafplaats Margraten in Zuid-Limburg (foto). Ook andere concerten zijn zo gepland dat op de gekozen plek en rond die datum de bevrijding plaatsvond, maar dan 75 jaar geleden.

Het repertoire laat volgens het orkest niet alleen de vreugde van de bevrijding horen, maar ook het leed en de anarchie vlak na de oorlog. Op het programma staat o.a. L’Histoire du soldat van Igor Stravinsky en Night flight van Samuel Barber, die trouwens meevocht in de oorlog.

Ook opvallend in het komende seizoen: philharmonie zuidnederland gaat zich intensiever wijden aan barokrepertoire, met de uitvoering van zowel de Matthëus als de Johannes Passie en de Brandenburgse concerten van Johann Sebastian Bach. "Hiermee verkennen we een voor ons nieuw terrein", aldus het orkest.

Naar de website van het orkest

Ster advertentie
Ster advertentie