Podium
NTR

Cecilia Bartoli geeft extra concert in Het Concertgebouw vanwege restricties

foto: Simon Fowler Decca Classics
  1. Klassiekchevron right
  2. Cecilia Bartoli geeft extra concert in Het Concertgebouw vanwege restricties

In het donkerte van de avond naar Het Concertgebouw lopen, het lijkt erop dat het voorlopig niet meer mag. Toch heeft Cecilia Bartoli een sympathieke zet gemaakt. De Italiaanse mezzosopraan zou op 3 december één concert geven in Het Concertgebouw, maar ze is van plan op die dag tweemaal op te treden.

Haar concert was al vroeg uitverkocht, maar door de coronarestricties stond niet iedere kaart meer garant voor een stoeltje in de Grote Zaal. Bartoli wil haar fans niet teleurstellen, en heeft daarom besloten op dezelfde dag een extra concert te geven. De programma's van beide concerten zijn hetzelfde: Pergolesi's Stabat Mater gecombineerd met werken van Vivaldi en Händel. De concerten staan nu gepland om 17.00 uur en 20.15 uur. En nu duimen dat het door kan gaan…

Debuut

Leuk om te weten: precies 25 jaar geleden op 2 december 1996 maakte Bartoli haar debuut in Het Concertgebouw. Sindsdien komt ze elk jaar terug voor een recital in Amsterdam. De aanstaande concerten op 3 december 2021 zijn haar 29e en 30e concert in de Grote Zaal. De band tussen de mezzosopraan en de concertzaal werd benadrukt door de uitreiking van de Concertgebouwprijs in 2004.

Ster advertentie
Ster advertentie