Podium
NTR

Samenstelling RCO Young orkest bekend

  1. Klassiekchevron right
  2. Samenstelling RCO Young orkest bekend

De samenstelling van RCO Young is bekend, het nieuwe jeugdorkest van het Koninklijk Concertgebouworkest. Er zijn 73 musici van 14 t/m 17 jaar geselecteerd, uit maar liefst 27 landen. Éen van de deelnemers komt van buiten Europa. Het is een violiste uit Zuid-Afrika, die meedoet aan een uitwisselingsprogramma van het Concertgebouworkest.

RCO Young moet een kans geven aan wat het Concertgebouworkest ‘verborgen talent’ noemt: musici die een steuntje in de rug verdienen. Met de 73 deelnemers worden vijf grote ensembles samengesteld. Komende zomer zijn er repetities van ensembles en orkest. Daarbij krijgen de jongeren onder meer les van musici van het Concertgebouworkest. Ze worden begeleid door acht mentoren, jonge mensen (21-33 jaar) met een passie voor klassieke muziek en ervaring met het begeleiden van jongerenkampen.

In augustus 2019 zullen ensembles en orkest voor het eerst optreden. Het hele orkest komt in actie op 23 en 24 augustus, in respectievelijk Het Concertgebouw te Amsterdam en in Brussel.

Meer informatie

Ster advertentie
Ster advertentie