Podium
NTR

Klimaatactivisten leggen Proms-concert stil

foto: theviolinchannel.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Klimaatactivisten leggen Proms-concert stil

Klimaatactivisten hebben vrijdagavond 14 juli tijdens het concert van de First Night of the Proms in de Royal Albert Hall in Londen het podium bestormd. Volgens de demonstranten van Just Stop Oil besteedt de BBC te weinig aandacht aan de klimaatcrisis.

Op Twitter is te zien hoe twee demonstranten met vlaggen het podium opliepen. De klimaatactivisten wilden het publiek toespreken, maar daar kwam het niet van. De actievoerders werden door beveiligers vrijwel direct van het podium gehaald. Vanuit het publiek was boegeroep te horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Belangen van oliemaatschappijen

Just Stop Oil wil dat de Britse overheid stopt met het toekennen van nieuwe olie- en gasvergunningen. De BBC zou in de berichtgeving over de klimaatcrisis te zeer de belangen van oliemaatschappijen centraal stellen.

Activisten in het Concertgebouw

Ook in Nederland werd eerder een concert verstoord door klimaatactivisten. Eind vorig jaar onderbraken demonstranten van Extinction Rebellion een uitvoering van Verdi's Requiem in het Concertgebouw. Tijdens de uitvoering riep één van de activisten "Sorry, dit is een noodgeval, we zitten midden in een klimaatcrisis". Het Concertgebouw gaf toen in een reactie aan de acties ten zeerste af te keuren "Niet alleen omdat deze acties zich niet tegen de culturele sector moeten richten, maar ook omdat ze tot paniekreacties in de zaal kunnen leiden, met een gevaar voor letsel of erger".

Zomeravondconcert: BBC Proms - Opening Night

Ster advertentie
Ster advertentie