Podium

Muziekgebouw aan 't IJ start productiehuis

NTR
foto: Robert Vos / ANPfoto: Robert Vos / ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Muziekgebouw aan 't IJ start productiehuis

Het Muziekgebouw aan 't IJ start een eigen productiehuis. Eén van de belangrijke pijlers van het Muziekgebouw aan 't IJ is vernieuwing in de hedendaagse muziek. Die vernieuwing krijgt een extra impuls door het Muziekgebouw Productiehuis.

Algemeen en artistiek directeur van het Muziekgebouw aan 't IJ zegt: "Met het Muziekgebouw Productiehuis bieden we een nieuwe generatie makers een platform om in alle rust en veiligheid te werken aan oorspronkelijke projecten. Het Productiehuis richt zich voornamelijk op makers met een bewezen staat van dienst die een volgende stap willen maken in hun carrière; en helpt hen met adviezen, ontwikkelbudget of simpelweg repetitieruimte. Zo levert het Muziekgebouw een nog actievere bijdrage aan het Amsterdamse, Nederlandse en internationale muziekleven."

Regisseur Jorinde Keesmaat is aangesteld als stage director in residence. Zij heeft internationaal naam gemaakt als regisseur van vernieuwend muziektheater. Van haar zullen ook enkele voorstellingen te zien zijn dit seizoen.

Programmamanager van het Muziekgebouw Productiehuis is Joost Heijthuijsen. Hij zegt: "Ik kijk ernaar uit om als programmamanager van start te gaan en in die rol een bijdrage te kunnen leveren aan het bouwen aan een creatieve stad met makers als Jorinde Keesmaat. Zij is exemplarisch voor waar het Productiehuis voor wil staan: internationaal opererend, de grenzen opzoekend, en altijd communicatief en tot de verbeelding sprekend."

Ster advertentie
Ster advertentie