Podium Witteman
NTR

Kijk Terug: Podium Witteman 31 maart

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk Terug: Podium Witteman 31 maart

Paul Witteman ontvangt de componist Joep Franssens, meesterpianist Ralph van Raat, pianist George Li, Dudok Kwartet, Viride Kwartet en het Stegreif Orchester.

Meesterpianist Ralph van Raat is een muze voor levende componisten uit binnen en buitenland. Binnenkort speelt hij de première van een aantal Etudes voor piano solo van componist Joep Franssens. De twee werken al bijna twintig jaar samen en hun muzikale band is heel hecht. Joep Franssens licht zijn werken toe en natuurlijk speelt Ralph een voorproefje!

Het Stegreif Orchester is een regelrechte sensatie in Duitsland. Vorig jaar baarde het jeugdige orkest opzien met het programma #freebrahms, een prikkelende mix van Brahms’ Derde Symfonie met salsa, rock en jazz. In hun muzikale trip glijd de toehoorder van romantische orkestmuziek in a cappella gezang, naar een trompetsolo en dan weer swingende jazz. Wahnsinn!

Op verzoek van Paul spelen het Dudok Kwartet en het Viride Kwartet The Beatitudes van Vladimir Martynov. Deze muziek speelt een prominente rol in een van Pauls favoriete films: La grande bellezza.

In Pauls Jonge Helden is deze week de 23-jarige Amerikaanse pianist George Li te gast. Op jonge leeftijd is hij al een van de grote pianisten van zijn tijd. Als 15-jarige gaf hij een recital in het Witte Huis voor de Obama’s en in 2015 won hij de tweede prijs bij het Tsjaikovski-concours in Moskou. Hij speelt de razend virtuoze Paganini-etude La Campanella van Franz Liszt.

Ook in Podium Witteman Extra aandacht voor componist Joep Franssens. Hij wordt gevolgd in aanloop naar de première van zijn compositie Grace. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie