Podium Klassiek
NTR

Podium Klassiek 14 mei

foto: thenestcollectivefoto: Ayanna Witter-Johnson
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Klassiek 14 mei

Floris Kortie, Dieuwertje Blok en Mike Boddé ontvangen singer-songwriter en cellist Ayanna Witter-Johnson, violist Liza Ferschtman, pianist Enrico Pace, Ragazze Quartet, Club Classique.

In de laatste uitzending van het seizoen keert een van onze favoriete gasten van het afgelopen jaar terug: de Engelse singer-songwriter en cellist Ayanna Witter-Johnson. Deze wereldberoemde artiest gaat de samenwerking aan met het Nederlandse Ragazze Quartet om haar songs te vertolken. In Podium Klassiek brengen ze een vroeg lied van Ayanna: Ain’t I a woman.
Op 4 augustus staat Ayanna terug samen met het Ragazze kwartet in het Concertgebouw in Amsterdam. Kijk hier voor meer informatie.

Jonge Held is deze week het Ierse altviooltalent Séamus Hickey (1999), student van Nobuko Imai. Naast solo speelt Séamus ook met het Sonoro Quartet dat al naam maakt op de internationale podia. In Podium Klassiek speelt hij van Henri Vieuxtemps een hommage aan violist Niccolò Paganini. Maar naast klassieke muziek zit de Ierse volksmuziek Séamus in het bloed, en daarop gaat hij ons ook trakteren.

Voor violist Liza Ferschtman is Brahms een van de componisten die je je hele leven begeleiden. Deze maand speelt ze in Spanje tweemaal zijn beroemde vioolconcert. En bij wijze van opmaat speelt ze bij Podium Klassiek met pianist Enrico Pace het geliefde Scherzo, dat van Brahms schreef voor de F-A-E Sonate, een cadeau voor violist Joseph Joachim van 3 componisten.

Mike Boddé
wil zijn grote held Paul van Vliet eren, die onlangs is overleden. Mike heeft daarvoor een in memoriam van de dichter Ko de Laat op muziek gezet, met de titel ‘Altijd eerder’.

Op deze Moederdag zal een van onze vaste kijkers zijn of haar moeder verrassen met muzikaal cadeau, live uitgevoerd door Club Classique.

Muziek en beeld uit de uitzending:

Club Classique
Emil von Rezniček / arr. Henk de Vlieger
Ouverture Donna Diana
Schilderij: The Well in the Wood at Ariccia - Adrian Ludwig Richter

Séamus Hickey
Henri Vieuxtemps
Capriccio in c kl.t., Op. 55 “Hommage à Paganini”
Schilderij: La Repasseuse - Edouard Vuillard

Mike Boddé & Séamus Hickey
Traditional
Jig & Reel
Schilderij: Beeston Castle, Cheshire - George Barret (Senior)

Ayanna Witter-Johnson & Ragazze Quartet
Ain’t I A Woman?
Schilderij: bewerking foto Sojourner Truth

Mike Boddé
Mike Boddé / tekst: Ko de Laat
Altijd eerder
Foto: Paul van Vliet

Liza Ferschtman & Enrico Pace
Johannes Brahms
F-A-E-sonate: deel 3. Scherzo
Schilderij: Maansopkomst bij de Zee - Caspar David Friedrich

Club Classique
Verrassing
Schilderij: Maria Immaculata - Carlo Maratta

chevron right
chevron right
foto: The Well in the Wood at Ariccia - Adrian Ludwig Richter
Ster advertentie
Ster advertentie