Podium Klassiek
NTR

Podium Klassiek 30 oktober

foto: Christina Ebenezerfoto: Christina Ebenezer
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Klassiek 30 oktober

Floris Kortie en Dieuwertje Blok ontvangen cellist Abel Selaocoe, pianist Youngjae Kim, slagwerker Remco Menting, Ragazze Quartet, het Chimaera Trio, en het Oekraïens koor Dzvinochok.

De Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe is een van de meest besproken artiesten van dit moment. Op zijn succesvolle debuutalbum laat Abel Selaocoe horen hoe hij over de grenzen van genres en stijlen zweeft, van barokmuziek naar Afrikaanse pop, van ritmisch beatboxen tot zachtjes meezingen bij een cellosuite van Bach, zoals zijn moeder vroeger deed als hij aan het studeren was. Bij concerten in Nederland werkt hij samen met slagwerker Remco Menting en de 4 dames van het Ragazze Quartet die daarbij naast hun strijktechniek ook hun zangkunsten moeten inzetten!

Het Oekraïense jeugdkoor Dzvinochok komt al sinds 1993 regelmatig naar Nederland, maar door de oorlog in hun land krijgt de tournee van dit jaar een extra dimensie. Dzvinochok werkt samen met Oekraïense musici in Nederland om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers van de oorlog. In Podium Klassiek wil het koor laten zien en horen hoe vitaal en krachtig hun volksmuziek is. Tot 8 november zingt het koor nog door heel Nederland benefietconcerten voor Oekraïne. Kijk hier voor meer informatie.

De 20-jarige pianist Youngjae Kim kwam als 11-jarig talent naar Nederland en ging studeren aan de Sweelinck Academie. Daarna kwam hij terecht bij Jan Wijn en David Kuyken. Naast pianospelen was hij als klein jongetje al gefascineerd door de symfonieën van Beethoven. Hij stak zijn neus in alle partituren die hij tegenkwam. Nu is hij uitgegroeid tot een van Nederlands grootste pianotalenten. In Podium Klassiek speelt hij de meeslepende finale van de cyclus Carnaval van Schumann.

Het Chimaera Trio komt muziek van Mahler spelen in een intieme bewerking. Ze spelen het lied Urlicht uit de Tweede Symfonie. Als je het Chimaera Trio live wilt horen kun je op zondag 13 november terecht in Helmond. Kijk hier voor meer informatie.

Zondag 30 oktober 2022, van 18.15 tot 19.15 uur op NPO 2

Dzvinochok o.l.v. Ruben Tolmachov
Traditioneel / Ruben Tolmachov
Lied voor de Lente

Youngjae Kim
Robert Schumann

Carnaval, Op. 9: deel 20. Pause & deel 21. Marche des ‘Davidsbündler’ contre les Philistins

Abel Selaocoe
Johann Sebastian Bach

Cellosuite nr. 3 in C gr.t., BWV1009: deel 4. Sarabande

Abel Selaocoe & Ragazze Quartet & Remco Menting
Ka Bohaleng / On The Sharp Side

Mike Boddé & Ilja Reijngoud
Mike Boddé
Insomnia

Chimaera Trio
Gustav Mahler
/ arr. Laurens de Man
Urlicht

Dzvinochok o.l.v. Ruben Tolmachov
Traditioneel / Ruben Tolmachov
Kupalskaia & Bruiloft

Ster advertentie
Ster advertentie