Opium
AVROTROS

Ragazze Quartet op 15 september te horen in Podium én Opium

foto: ragazzequartet.nl
  1. Klassiekchevron right
  2. Ragazze Quartet op 15 september te horen in Podium én Opium

NPO Radio 4-programma's Podium en Opium slaan op 15 september weer de handen ineen voor een speciale uitzending met het Ragazze Quartet en andere gasten. Zo staat het festival September Me van het Ragazze Quartet voor de deur en gaan zij binnenkort toeren met de voorstelling PART. Presentatoren Annemieke Bosman en Hans Haffmans schuiven bij elkaar aan in de uitzendingen.

"Dans, Beethoven en vooruitstrevende geluidstechnologie"

Dat is de mantra van de nieuwe voorstelling PART. PART is een spannende, nieuwe samenwerking tussen OFFprojects, het Ragazze Quartet en geluidsontwerper Salvador Breed. Een voorstelling waarin dans, de prachtige muziek van Beethoven en vooruitstrevende geluidstechnologie samensmelten tot een ‘immersive’ zintuiglijke ervaring.

Met strijkkwartet opus 132 van Beethoven als vertrekpunt, deconstrueren en spelen choreograaf Ben-Tal en het ensemble van tien top dansers en musici met de notie van leegte. Het publiek zit rondom het speelvlak. Mede door de magische geluidscompositie van Salvador Breed, neemt PART het publiek mee op een emotionele en filosofische reis door ruimte, beweging en klank.

Salvador Breed is tijdens de voorstelling als het ware een vijfde musicus, maar dan met een computer. Elke avond hoor je wat anders, omdat de musici volop aan het improviseren zijn.

Luister naderhand de uitzendingen hier terug:

Podium

Opium

Ster advertentie
Ster advertentie