KVDZ Nieuws

Klassieke cocktails

  1. Klassiekchevron right
  2. Klassieke cocktails

Zomer is: op een tropisch strand onder een parasol liggen en een cocktail drinken. Toch? Het liefst met klassieke muziek op de achtergrond. Cocktailshakers laten zich in ieder geval vaak inspireren door klassieke componisten, want veel cocktails in Italië dragen de naam van een beroemde componist. Wij selecteren de lekkerste klassieke muziek-cocktails

Rossini

Vernoemd naar componist Gioachino Rossini. Je neemt een handje aardbeien, en houdt er twee apart. Pureer de aardbeien en giet in een champagneglas. Vul aan met prosecco, en doe op de rand een aardbei. Hetzelfde idee, maar dan met mandarijnensap, heet Puccini.

Vivaldi

De trots van Venetië is Antonio Vivaldi, je hoort zijn muziek je al tegemoetschallen als je op het vliegveld aankomt, en het houdt niet meer op. De Venetianen zouden geen Venetianen zijn als ze niet ook een drankje naar hun favoriete componist vernoemen. In elk café maken ze hem weer anders, maar deze is in ieder geval lekker: pureer een kiwi, schenk in een champagneglas, vul aan met prosecco en liquore Strega (een Italiaanse kruidenlikeur).

Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart heeft de twijfelachtige eer dat er naast bonbons ook een reeks chocoladelikeuren naar hem is vernoemd. Zelf schijnt hij vooral van champagne of punch te hebben gehouden. Met de Mozart-likeur kun je lekkere tiramisu maken, of een bijzondere versie van de Wiener Melange: Neem 250 ml koffie, 20ml Mozart Dark Chocolate likeur, 50 ml slagroom en 1 theelepel gemalen kardemom. Klop de slagroom, schenk de warme koffie in een glas en meng met de kardamom. Giet er dan voorzichtig de chocoladelikeur bovenop, en top af met de slagroom. Niet roeren, dan krijg je een mooi ‘laagjes’ effect.

Foto: CC Emily Hill/flickr

Ster advertentie
Ster advertentie