Luistertip
AVROTROS

In de media: 'Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest'

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. In de media: 'Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest'

In de jaren 50, 60 en 70 kent iedereen Dolf en ‘zijn’ Metropole. Van radio, tv én van hun Songfestivalsuccessen. Maar uiteindelijk komt het tot een pijnlijke breuk tussen orkest en dirigent. Dat meeslepende verhaal hoor je in de nieuwe podcast Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest met volop interviews, anekdotes en vooral: veel muziek!

#1 - Hoe de jonge David uitgroeit tot Dolf

Carine Lacor en Bas Tukker bij Volgspot op NPO Radio 5

Recensie van Vincent Bijlo in de NRC

Vincent Bijlo schreef over de podcast in de NRC: "Carine Lacor en Bas Tukker vertellen het verhaal van een bijna vergeten muzieklegende, gelardeerd met veel muziek en interviews met de meester zelf." Lees hier en hier de hele recensie.

Carine Lacor te gast bij Opium op NPO Klassiek

Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest

De jonge Dolf van der Linden had één grote droom: een eigen orkest. Die droom kwam uit in 1945. Nog maar 30 jaar oud wordt hij de oprichter en dirigent van het splinternieuwe Metropole Orkest. Een orkest dat dagelijks op radio en tv te zien is, grote hits scoort, Songfestivalsucces heeft…

foto: AVROTROS

1946 Metropole Orkest

Quote

Ik ben een gelukskind...

Dolf van der Linden

Maar als de muziektijden veranderen, is er voor Dolf steeds minder plek. En uiteindelijk - komt het tot een pijnlijke breuk met ‘zijn’ Metropole. Het orkest gaat door, maar Dolf niet.

Een podcast van Carine Lacor & Bas Tukker

In de podcast Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest vertellen Carine Lacor en Dolf-biograaf Bas Tukker je dit meeslepende verhaal. Een muzikale tijdreis die begint bij een jonge Dolf, die droomt van een eigen orkest. Een droom die uitkomt en zijn leven bepaalt. Met grote successen en, uiteindelijk, de pijnlijke scheiding van ‘zijn’ Metropole. Zes afleveringen bomvol oude interviews, smakelijke anekdotes en vooral: heel veel muziek!

foto: AVROTROS

Podcastopnames met Carine Lacor en Bas Tukker

De podcast Dolf van der Linden en zijn Metropole Orkest is te beluisteren via je favoriete podcastplatform of via npoklassiek.nl/podcasts.

Bron: AVROTROS Klassiek

Luister ook

De Klassieker

De Klassieker

Ster advertentie
Ster advertentie