LET'S GO KLASSIEK

Het geluid van overwinning

  1. Klassiekchevron right
  2. Het geluid van overwinning

Je bent een componist en schrijft een symfonie voor de overwinning op Nazi-Duitsland, maar die wordt binnen twee jaar al verboden. Wat betekent de overwinning dan nog? Pynarello bouwt hier een vragend concert omheen en nodigt dè Nederlandse saxofonist van het moment uit: Kika Sprangers. Jazz staat voor grote muzikale vrijheid...

Wie: Pynarello en Kika Sprangers. Wat: Overwinningssymfonie. Waar: Muziekgebouw Eindhoven op woensdag 31 mei.
Jazz met klassiek randje

Geïnspireerd door... jazz-trompettist Miles Davis, klanken van componist Arvo Pärt en de orkestrale albums van cross-overpianist Brad Mehldau.

Rebellencollectief. Zo noemt Pynarello zichzelf. Klassieke musici die verder kijken dan hun instrument en dat levert superspannende programma's op. Ze nodigen twee componisten uit voor gloednieuw werk. Waaronder dus Kika Sprangers, die de status van Nederlands grootste jazzbelofte ver voorbij is. 🎷

Verboden vrijheid. 🕊️❓ Componist Dmitri Sjostakovitsj schreef na WO II zijn Overwinningssymfonie, maar Josef Stalin was allesbehalve tevreden. Wat was er aan de hand met de muziek? De vervolgde en getergde Sjostakovitsj balanceert op het randje. Dit werk is het startpunt én inspiratiebron voor het concert.

Let's Go. Woensdagavond 31 mei treedt Pynarello op met muziek van Sjostakovitsj, Anne-Maartje Lemereis en Kika Sprangers. Ze zijn dan in het Muziekgebouw Eindhoven, maar toeren ook verder door het land.

Reserveer hier je kaarten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg Kika Sprangers
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Spotify
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Facebook
Volg deze artiest, dit concert of dit event op YouTube
Ga naar de website van deze artiest, dit concert of dit event
Ga naar de homepagina van Let's Go Klassiek op NPO Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie