LET'S GO KLASSIEK

Wereldmuziek van vluchtelingen op Dag van de Vrede

  1. Klassiekchevron right
  2. Wereldmuziek van vluchtelingen op Dag van de Vrede

Het is een prachtige traditie: elk jaar nodigt het Nederlands Blazers Ensemble vluchtelingen uit op het podium. Zij zijn musici, recentelijk gevlucht uit hun thuisland. Hoopvolle momenten, en dat op de Internationale Dag van de Vrede. In Podium had Hans Haffmans een gesprek met Bart Schneemann over het programma.

"Er wordt stilgestaan bij één van de grootste problemen van deze tijd, namelijk dat er op heel veel plekken oorlog is", aldus Bart Schneemann. "Internationale Dag van de Vrede is iets waar we niet gelijk aan denken. Dus we vonden het van groot belang om dat onder de aandacht te brengen."

Verbond sluiten

Tijdens het concert in TivoliVredenburg treden musici met het Nederlands Blazers Ensemble op die recent of langer geleden moesten vluchten uit een oorlogsgebied. "Je hoeft geen Nederlands te kennen om met elkaar een verbond te sluiten en muziek te maken." Volgens Schneemann vallen grenzen weg. "Achter elke vluchteling zit een mens zoals jij en ik. Met ambitie, met hoop op een goede toekomst. Wij laten de mens achter de vluchteling zien."

Wie: Nederlands Blazers Ensemble. Wat: Dag van de vrede concert. Waar: TivoliVredenburg in Utrecht. Wanneer: donderdag 21 september.
Boodschap van hoop

Voor iedereen die houdt van... culturen over de hele wereld en de klanken van wereldmuziek.

Verbinding. Verwacht kleurrijke muziek, verrassende cross-overs en instrumenten van over de hele wereld. 🌏 Het Nederlands Blazers Ensemble werkt hiervoor samen met Stichting Vluchteling.

Troost en betekenis. Met oorlog om de hoek, biedt muziek meer troost dan ooit. 🕊️ Vorig jaar kwam dit concert ook in de top tien mooiste momenten van TivoliVredenburg. Het belooft weer betekenisvol te worden!

Let's Go. De Dag van de Vrede is op donderdag 21 september. Om 20:00 uur start het speciale vredesconcert in TivoliVredenburg in Utrecht.

Reserveer hier je kaarten

klik op LET'S GO voor kaarten ⤴️

Volg Het Nederlands Blazers Ensemble via onderstaande knoppen
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Facebook
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Instagram
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Spotify
Volg deze artiest, dit concert of dit event op YouTube
Ga naar de website van deze artiest, dit concert of dit event
Ga naar de homepagina van Let's Go Klassiek op NPO Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie