LET'S GO KLASSIEK

Op muziektocht naar het kleinste Waddeneiland

  1. Klassiekchevron right
  2. Op muziektocht naar het kleinste Waddeneiland

Schiermonnikoog, dat is ongerepte natuur en de geur van de zee. Maar op dit klassieke muziekfestival draait het om de natuurklanken. Loop mee op een 'klankexcursie' over het eiland en luister in een concert hoe de klassieke componisten zich lieten inspireren door natuur.

Wie: Club Classique en Hexagon Ensemble. Wat: Klankexcursies, natuurmuziek en mastercalsses. Waar: Schiermonnikoog Festival, wanneer: zondag 1 oktober
Muziek in de duinen

Voor iedereen die... de natuur op een nieuwe manier wil beleven, instrumenten van dichtbij wil meemaken en geniet van een intiem concert.

Klankexcursie. Je gaat op pad met boswachters én musici. 🏞 In het bos en op de duinen hoor je muziek die opgaat in de natuur, gespeeld door het ensemble Club Classique. Een unieke ervaring, zo'n muziekwandeling!

Natuurmuziek. Componisten proberen al eeuwen de geluiden van natuur te vangen: het getjilp van vogels, de stroom van beekjes en boze stormen. 🦉🏞️🌩️ De bekendste is Ludwig van Beethoven met zijn zesde symfonie, de 'Pastorale'. Als een soort hoorspel! Het Hexagon Ensemble speelt dit en veel meer bijzonders.

Let's Go. De klankexcursie is op zondagmiddag 1 oktober. In de avond is het tijd voor het concertprogramma Heen naar de Natuur in de Got Tjark (Grote Kerk in het Schiermonnikoogs). Het Schiermonnikoog Festival loopt t/m 5 oktober, dus kom vooral ook op een andere dag terug!

Reserveer hier je kaarten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg het Schiermonnikoog festival via onderstaande knoppen
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Facebook
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Instagram
Volg deze artiest, dit concert of dit event op YouTube
Ga naar de website van deze artiest, dit concert of dit event
Ga naar de homepagina van Let's Go Klassiek op NPO Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie