Klassiek viert de zomer

Klassiek viert de zomer met Karel Bredenhorst

  1. Klassiekchevron right
  2. Klassiek viert de zomer met Karel Bredenhorst

In de zomer verleggen we onze grenzen. Ook muzikanten trekken eropuit, op zoek naar inspiratie en muzikaal avontuur. In deze aflevering ontmoet presentator Floris Kortie cellist Karel Bredenhorst. Hij is altijd op zoek naar ritmes van over de hele wereld en heeft een voorliefde voor Latijns-Amerikaanse ritmes. Floris brengt hem in contact met de Cubaanse zangeres Estrella Acosta.

Loopstation
Karel heeft al heel wat klassieke hoogtepunten op zijn naam staan. Zo speelde hij lange tijd in het Cello8ctet en strijkkwartet EnAccord en speelt hij tegenwoordig bij rebellenclub Pynarello. Toch mist hij iets in de klassieke muziek: er wordt veel te weinig aandacht aan ritme en improvisatie besteed. Hier heeft hij wat op gevonden: de loopstation. Door zichzelf op te nemen creëert hij zijn eigen begeleidingstrack, waarover hij naar hartenlust kan improviseren.

Caribisch
Karel wil dolgraag een loopstationversie van het swingende Danzon no. 2 van Arturo Marquez maken. Hij gaat in de leer bij de Cubaanse zangeres Estrella Acosta om zich de Caribische ritmes eigen te maken


Klassiek viert de zomer
In Klassiek viert de zomer volgen we tien super getalenteerde musici in hun fascinatie voor een andere muzikale wereld. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen gaan deze jonge avontuurlijke musici op zoek naar de oorsprong van hun favoriete muziek. Zo duikt o.a. een jonge operazangeres in de zwarte roots van George Gershwins muziek en zingt zij samen met een gospelkoor het geliefde Summertime. Klassiek viert de zomer bekijk je van 16 juli t/m 17 augustus, iedere maandag en vrijdag om 22.35 uur op NPO 2. Aansluitend zie je op NPO 2 extra (themakanaal) optredens of documentaires uit de betreffende muziekstijl.

Ster advertentie
Ster advertentie