Inspiratie

Summertime volgens Hein van Eekert

  1. Klassiekchevron right
  2. Summertime volgens Hein van Eekert

Hein van Eekert, presentator van NTR Operalive:

"Ik hoorde Summertime voor het eerst in zijn context toen Hilversum 4 meer dan dertig jaar geleden de opname van Porgy and Bess van Lorin Maazel speelde. De beroemde sopraan Barbara Hendricks zong de rol van Clara, de jonge vrouw die de song voor haar baby zingt. Ik zeg ‘song’, maar in feite is het een aria en dat laat Hendricks heel mooi horen: in haar handen is Gershwin even de Amerikaanse Richard Strauss. De stem van Hendricks is volledig herkenbaar als die van de vrouw die ook zo mooi Franse opera kan zingen.

Navrant feit: toen ik dit als achttienjarige aan vrienden van school liet horen, was de meest gestelde vraag of de zangeres wel Afro-Amerikaans was… (Die laatste term werd toen overigens nog niet gebruikt). Ik blijf deze uitvoering schitterend vinden, met de zilveren klank van Hendricks boven het zoemende koor.

KOM IN CONTACT MET ANDERE MUSICI

Wil jij in contact komen met andere musici en wil je op de hoogte blijven van alle handige speeltips? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je speeltips delen of je vragen stellen aan andere musici zodat jullie elkaar verder kunnen helpen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Ster advertentie
Ster advertentie