Hart & Ziel nieuws

De Hart & Ziel Stemtip van presentator Floris Kortie

  1. Klassiekchevron right
  2. De Hart & Ziel Stemtip van presentator Floris Kortie

Televisiepresentator Floris Kortie, van Hart & Ziel, ziet graag dat de opera Turandot van de Italiaanse componist Giacomo Puccini hoog in de Hart & Ziel Lijst belandt.

In Podium Witteman ligt Floris, in zijn rubriek Kosties Kwesties (vanaf 30:00), toe waarom hij dit muziekstuk als stemtip geeft.

Tenor Luciano Pavarotti werd wereldberoemd door zijn grote concerten buiten de traditionele concertzalen. Door hem werd de aria Nessum Dorma, de laatste passage van Turandot, wereldberoemd. Bekijk hieronder zijn uitvoering.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verhaal Turandot

Het verhaal speelt zich af in China. Prins Calaf is verliefd geworden op prinses Turandot. Om haar over te halen met hem te trouwen moet hij drie raadsels oplossen. Als hij een raadsel niet weet op te lossen volgt de dood. Calaf lost de raadsels op. Het was echter allemaal voor niets. Turandot weigert alsnog om met hem in het huwelijksbootje te stappen.

Turendot was de laatste compositie van Puccini. Hij stierf zelfs voordat de opera voltooid was. Franco Alfano heeft het stuk uiteindelijk afgemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie