Filmmuziek

Klassieke muziek op IFFR

  1. Klassiekchevron right
  2. Klassieke muziek op IFFR

Het 48e International Film Festival Rotterdam (IFFR) staat op het punt van beginnen. Het festival vindt plaats van woensdag 23 januari t/m zondag 3 februari. Twaalf dagen lang is Rotterdam de spannende, mondiale filmhoofdstad met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens, Masterclasses & Talks. Ook dit jaar zijn er weer speciale thema programma's op het festival waarbij kunst, (nieuwe) media en film samenkomen.

Zo is er op muziekgebied van alles te beleven en ook liefhebbers van klassieke muziek komen aan hun trekken.

  • Op vrijdag 1 februari wordt de film Het innerlijke landschap van Frank Scheffer vertoond icm een live optreden van Chinese operazangeres Shen Tiemei.
    Het Innerlijk Landschap is een diepgravende documentaire over de totstandkoming van de kameropera Si Fan ('liefdesverlangen'), die in 2015 voor Het Nieuw Ensemble werd gecomponeerd door Guo Wenjing, een van China’s beroemdste hedendaagse componisten. Deze film is het tweede deel van Frank Scheffers' vierluik over het verdwijnen van muzikale tradities in een tijd van modernisering en globalisering.

Het innerlijke landschap | IFFR

  • Op donderdag 24 en vrijdag 25 januari kun je genieten van The Seven Last Words met een live uitvoering van het gelijknamige strijkkwartet van Joseph Haydn dat de hoofdrol speelt in deze film.
    The Seven Last Words 9 In een mengeling van stijlen (fictie, documentaire, experimenteel) laten zeven Canadese filmmakers zich inspireren door het stuk Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze van Joseph Haydn. Zij brengen thema’s als vergeving, verlatenheid en triomf op uiteenlopende manieren in beeld: van religieuze rituelen tot intieme scènes. Het Callino String Quartet speelt.

The Seven Last Words | IFFR

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLERTIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie