Filmmuziek

Marcelo Zarvos, filmcomponist

foto: ANPfoto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Marcelo Zarvos, filmcomponist

Ken je de Braziliaanse componist Marcelo Uchoa Zarvos al? Jammer genoeg is hij nog niet zo heel bekend, en dat mag best eens veranderen. Hij heeft namelijk een unieke, herkenbare stijl.

Zarvos komt uit São Paulo, geboren in 1969 en begon als tiener klassiek piano te studeren. Hij rondde zijn opleiding af aan het befaamde Berklee College of Music in de Verenigde Staten. Hij boekte aanvankelijk vooral successen als jazzpianist, al werden bepaalde werken ook opgenomen door het Amerikaanse ETHEL strijkkwartet. In 2000 componeerde hij zijn eerste filmmuziek, voor het Amerikaanse familiedrame Tully (oorspronkelijke titel: The Truth About Tully) van Hilary Birmingham. Een landerige, traag vertelde maar aangrijpende film waarin een familiegeheim langzaam maar zeker duidelijk wordt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zarvos in de filmmuziekwereld

Daarna schreef Zarvos voor tientallen films de score, zoals The Air I Breathe uit 2007, met Kevin Bacon; en voor Beastly uit 2011 van Daniel Barnz, een eigentijdse versie van het bekende 'Beauty and the Beast'-gegeven. Die film werd niet al te best ontvangen, maar met de slim gecomponeerde muziek, die vergelijkbaar met Tully het trage tempo van de film nog eens versterkt, laat Zarvos horen dat je geen dreunende geluidseffecten nodig hebt om een griezelige sfeer te creëren. Het sterkst is Zarvos misschien wel in de muziek die hij maakte voor de serie The Affair. Muziek waarin de onderhuidse spanning van een buitenechtelijke relatie, verteld vanuit de verschillende perspectieven vanuit de herinneringen van de personages, zowat in elke noot te horen en te voelen is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie