Filmmuziek

Het balletdrama Piece of my Heart

foto: WW Entertainment
  1. Klassiekchevron right
  2. Het balletdrama Piece of my Heart

De nieuwe Nederlandse bioscoopfilm van Dana Nechushtan, Piece of my Heart, vertelt een verhaal gebaseerd op het leven van balletdanseres Olga de Haas.

Van rivaliteit en drugs tot ambitie en vriendschap: in de gloednieuwe Nederlandse dramafilm Piece of my Heart volg je twee veelbelovende jonge ballerina's. De film zit vol klassieke muziek zoals Bizets Carmen, en de beroemde ballerina Igone de Jongh maakte de choreografie Een leuke kijktip voor als je van film, dans én muziek houdt!

Ab Zagt bespreekt deze nieuwe bioscoopfilm bij de Ochtend van 4.

Ab Zagt: Piece of my Heart 1-12

foto: WW Entertainment

Piece of my Heart in het kort

Het Amsterdam, de jaren 70. Terwijl Olga en Irma, beiden getalenteerde danseressen, zich staande proberen te houden in de veeleisende en ambitieuze balletwereld, wordt Olga als de grote nieuwe ster van het Koninklijk Ballet gelanceerd. Al snel ontdekt Olga ook de schaduwzijde van haar talent en moet Irma toezien hoe haar beste vriendin bezwijkt onder de prestatiedruk, zichzelf verliezend in het losbandige nachtleven. Piece of My Heart vertelt het verhaal over uitzonderlijk talent, maar bovenal dat van een ultieme vriendschap.

Piece of My Heart draait vanaf 1 december in de bioscoop.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie