Diskotabel
NTR

Diskotabel in zomer '22

foto: Marc Wielaert
  1. Klassiekchevron right
  2. Diskotabel in zomer '22

Ook in de zomermaanden hoef je Diskotabel niet te missen. De redactie koos een paar bijzondere afleveringen uit het afgelopen seizoen uit om te herhalen.

Zondag 17 juli 2022

Vandaag een Diskotabel-special over de Nederlandse psychiater, pianist en componist Hans Henkemans. Ed Spanjaard en Melchior Huurdeman schetsen aan de hand van opnames een mooi beeld van Henkemans als pianist én als componist.

Afgelopen september werd ook de documentaire Weggewist over Henkemans vertoond. Bekijk de documentaire hieronder.

Zondag 24 juli 2022

Dit keer een aflevering in de serie In Stukken. Lex Bohlmeijer bespreekt met journalist Guido van Oorschot en musicoloog Tamar Brüggemann L'Orfeo van Claudio Monteverdi.

Zondag 31 juli 2022

Claron McFadden vertelt over haar inspiratiebronnen en de muziek die haar gevormd heeft tot de stersopraan die zij geworden is.

Zondag 7 augustus 2022

Vanmiddag een aflevering van de serie Het concert van Europa. Luc Panhuysen (historicus) en Saskia Törnqvist (musicoloog) verdiepen zich met Lex in het fenomeen ‘nationalisme in muziek’ zoals dat gestalte kreeg in Europa in de loop van de 19e eeuw. In dit deel bespreken ze Giuseppe Verdi en de eenwording van Europa.

Zondag 14 augustus 2022

Vandaag geen Diskotabel. In plaats daarvan presenteert Dieuwertje Blok de talkshow Earbites vanaf het Grachtenfestival in Amsterdam.

Op zondag 21 augustus begint Diskotabel weer met nieuwe afleveringen.

Ster advertentie
Ster advertentie