Opium Atelier
AVROTROS

Fransje Gimbrère

  1. Klassiekchevron right
  2. Fransje Gimbrère

Ontwerper Fransje Gimbrère gaat deze week de Torenkamer 'betegelen met gevoel': ze gaat door middel van materiaalexperimenten een serie van tactiele stalen maken.

Even voorstellen
Fransje Gimbrère is ontwerper en art director en creëert verwondering. Door te spelen met perceptie, identiteit en visuele presentatie spreekt ze tot je verbeelding en laat ze je de dingen net even anders zien of ervaren. Haar concepten en ontwerpen zijn een speelse combinatie van functie en fantasie en omvatten mode, product- en set design, kunst en styling.

Door materialen, beeld en vorm te manipuleren toont ze verrassende mogelijkheden en nieuwe interpretaties. Dit, samen met het gebruik van tegengestelde elementen en een unieke benadering, resulteert vaak in een knipoog of rauw randje in al haar ontwerpen.

In 2017 studeerde ze af aan de Design Academy Eindhoven met haar project Standing Textile(s). Een collectie van driedimensionaal geweven textiele sculpturen die, ondanks dat ze fragiel ogen, verwonderlijk fier overeind staan in het interieur.

Torenkamerplan
Met het idee een week in een lege kamer te zitten zonder prikkelingen van de buitenwereld, doen me enkele vragen rijzen: Zal het er stil zijn? Of zal ik misschien wel vogels vanuit het vondelpark horen in de ochtend? Zou er kleur op de muren zitten van de torenkamer? Zal ik er lopen op een warm kietelend tapijt of een harde koele vloer?’

Wanneer we rust en ruimte krijgen om tot onszelf te komen, worden we bewuster van onze zintuigen. Ik geloof dat andersom kleur, materiaal en tactiliteit ook onze sensibiliteit en bewustzijn kunnen verhogen, om zo op hun beurt weer te zorgen voor rust en inspiratie.

Tijdens mijn week in de torenkamer wil ik de torenkamer ‘betegelen met gevoel’. Ik ga door middel van materiaalexperimenten een serie van tactiele stalen maken, waarbij ik me zal laten leiden door mijn zintuigen.

Ster advertentie
Ster advertentie