Opium Atelier
AVROTROS

Dorien de Wit en Annemieke Gerrist

  1. Klassiekchevron right
  2. Dorien de Wit en Annemieke Gerrist

Kunstenaars en schrijvers Dorien de Wit en Annemieke Gerrist onderzoeken deze week in De Torenkamer de invloed van onze digitale wereld op ons geografische besef.

Even voorstellen
Dorien de Wit is kunstenaar en schrijver en maakt tevens korte films en ontwerpt (audio)wandelingen. Na haar afstuderen aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost volgde ze een master aan het Sandberg Instituut. Haar proza en poëzie verscheen onder andere in Hollands Maandblad en Revisor.

Annemieke Gerrist is kunstenaar en schrijver. In 2006 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie. Twee jaar later debuteerde ze met haar eerste gedichtenbundel ‘Waar is in huis’ bij de Bezige Bij. Haar tweede bundel ‘Het volume van een logé’ kwam uit in 2016.

Torenkamerplan
Vanuit de locatie van de torenkamer verkennen we beiden een ander eiland. Onderweg maken we foto's en schrijven elkaar dagelijks. Wij bevinden ons elk op een ander eiland in de Stille Oceaan en reizen rond via Google Street View.

Dit project is een onderzoek naar plaats en tijd, naar de invloed van onze digitale wereld op ons geografische besef. Wij verkennen onze omgeving, we onderzoeken hoe je elkaar ontmoet in een landschap, en in woorden, wat er overblijft van een omgeving in onze aan- en afwezigheid.

Ster advertentie
Ster advertentie