De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Jesus Christus unser Heiland, BWV 689

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Jesus Christus unser Heiland, BWV 689

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door Leo van Doeselaar in de Sint-Catharinakerk in Hamburg.

Fuga super: Jesus Christus unser Heiland, BWV 689 is geen stuk dat per se gemakkelijk in het oor ligt, daarvoor is het te chromatisch en misschien ook wel te complex van structuur. Wel is het duidelijk een technisch hoogstandje. Alsof Bach binnen de bundel nog eenmaal wilde tonen hoe je van een koraal een fuga bouwt. Deze koraalbewerking toont Bach op het toppunt van zijn kunnen.

Lees meer over BWV 689 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie