De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Triosonate in g groot, BWV 1038

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Triosonate in g groot, BWV 1038

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door Shunske Sato, Mieneke van der Velden, Benjamin Alard en Marten Root in Paushuize in Utrecht.

Toen Bach in 1729 de kans kreeg om de leiding over te nemen van het belangrijkste collegium musicum in Leipzig, aarzelde hij geen moment. De wekelijkse concerten door het studentenmuziekgezelschap in het koffiehuis van Gottfried Zimmermann boden hem precies die artistieke armslag die hij als cantor nog miste. Ruim tien jaar lang presenteerde Bach er voor een onderlegd publiek vooral kamermuziek, waarbij hij lustig experimenteerde met nieuwe instrumentale genres. Als solisten kon hij leerlingen en natuurlijk zijn eigen zonen naar voren schuiven, die zo ook de mogelijkheid kregen zich te presenteren.

Lees meer over BWV 1038 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe opname.

Ster advertentie
Ster advertentie