De Ochtend
KRO-NCRV

KRO-NCRV's Lief Gebaar: vraag een plaat aan en help gezinnen met geldzorgen

foto: kro-ncrv
  1. Klassiekchevron right
  2. KRO-NCRV's Lief Gebaar: vraag een plaat aan en help gezinnen met geldzorgen

Een verjaardag moet voor elk kind een feestje zijn. Maar wat als daar thuis geen geld voor is? KRO-NCRV komt in actie tijdens het initiatief Lief gebaar, zo ook De Ochtend. Lees hier hoe jij jouw steentje bij kunt dragen.

KRO-NCRV
Bij KRO-NCRV geloven we dat de samenleving rechtvaardiger, eerlijker, groener en liever kan. Maak morgen mee, KRO-NCRV.

Lief Gebaar

KRO-NCRV zet zich de komende twee weken in voor de Stichting Jarige Job. Deze stichting geeft verjaardagsboxen weg aan kinderen die opgroeien in gezinnen met geldzorgen. Met de actie Lief Gebaar wordt geld ingezameld voor die verjaardagsboxen.

In de boxen zit alles om er een fantastische verjaardag van te maken. Denk aan: traktaties voor op school, wat lekkers voor thuis, ballonnen, slingers, en natuurlijk een cadeau voor de jarige.

Vraag een plaat aan

De Ochtend geeft een aantal boxen weg. We vragen jou om ons daarbij te helpen: in De Ochtend kun je tegen betaling een mooi klassiek muziekstuk aanvragen. Op vrijdag 12 april nodigen we een aantal luisteraars uit om live bij Hans Smit in de studio hun favoriete werk te komen aankondigen. Natuurlijk in ruil voor een donatie aan Stichting Jarige Job.

Zou jij dat wel willen? Mail ons dan: deochtend@kro-ncrv.nl. Of stuur een bericht via de gratis NPO Klassiek-app.

Het cryptogram

Daarnaast kunnen de luisteraars tijdens het spelen van het cryptogram een verjaardagsbox winnen die we daarna weggeven aan kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren. Meedoen? Luister dan tussen 07.00 en 09.00 uur naar De Ochtend op NPO Klassiek.

Lief gebaar 2024 loopt van 2 tot en met 15 april. Meer weten? Of benieuwd wat de andere programma's van KRO-NCRV doen? Klik hieronder.

Lief gebaar

De Ochtend
Een ochtendprogramma waarin toegankelijke, verrassende muziek centraal staat. Andrea van Pol en Hans Smit houden je daarnaast kort op de hoogte van het belangrijkste nieuws van de dag. Iedere dag van 7:00 uur tot 9:00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie