De Ochtend
KRO-NCRV

Dief verwisselt zeldzame altviool voor veel goedkoper model

foto: Pexels: Gusat Silviu
  1. Klassiekchevron right
  2. Dief verwisselt zeldzame altviool voor veel goedkoper model

In New York vond een bijzondere roof en wisseltruc plaats. Uit de postkamer werd een zeldzame altviool gestolen en vervolgens vervangen door een veel goedkoper model.

Nieuwe eigenaar

De altviool uit 1990 was ooit eigendom van de eerste violist van het Los Angeles Philharmonic Orchestra, en was nu onderweg naar een nieuwe eigenaar. De Californische vioolbouwer Geoffrey Maingart deed het instrument op de post naar een collega in New York om het te kunnen laten zien aan een potentiële koper, maar die heeft de viool helaas nooit kunnen bewonderen.

Vertraagde post

De post had wat vertraging opgelopen en kwam aan op het moment dat Maingarts collega er niet was. Het pakket stond daardoor een tijdje in de postkamer. Bij terugkomst ontdekte hij dat er met het pakket was geknoeid en zag dat de viool vervangen was door een veel goedkoper exemplaar.

De politie denkt dat de viool door iemand is gestolen die op de hoogte was van de inhoud van het pakket en de afwezigheid van de ontvanger. De politie van New York en het postbedrijf zijn nog bezig met dit onderzoek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie