De Ochtend
KRO-NCRV

Nomineer jouw favoriete buitenkunstwerk

foto: De Ochtend van 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Nomineer jouw favoriete buitenkunstwerk

Wat is jouw favoriete buitenkunstwerk? Stuur hem nu in!

In juli en augustus gaan we opnieuw opzoek naar het favoriete buitenkunstwerk van Nederland.
Welk kunstwerk raakt jou? Maak een foto en stuur hem in via het onderstaande formulier en vertel ons waarom je dit werk wilt nomineren.

De Ochtend van 4 gaat opnieuw op zoek naar het favoriete buitenkunstwerk

Voor het tweede jaar op rij houdt De Ochtend van 4 de verkiezing van het favoriete kunstwerk in de Nederlandse openbare ruimte. Nederland staat vol met buitenkunst: beelden, muurschilderingen, rotondekunstwerken en landschapskunst.

We willen weten welke kunstwerken in de open lucht mensen het meest ontroeren, blij maken, verbazen of juist aan het lachen maken. Dat kan van alles zijn: oud of nieuw werk, traditioneel of modern, figuratief of abstract, landschapskunst of juist een bijzondere muurschildering in de binnenstad.

Voor deze tweede editie van de buitenkunstwerkverkiezing werkt De Ochtend van 4 samen met het KRO-NCRV-televisieprogramma BinnensteBuiten.

Al die aanbevelingen zijn te horen van 11 juli tot en met 14 augustus in De Ochtend van 4. Elke dag breekt een luisteraar een lans voor het werk van zijn of haar keuze, steeds in een andere regio. Aan het eind van de week wint één kunstwerk, en in de week van 15 augustus strijden de regiowinnaars met elkaar om de titel van favoriete kunstwerk in de Nederlandse openbare ruimte. De winnaar daarvan is bekend op zondag 28 augustus.

Vorig jaar stemden bijna 200.000 mensen op hun buitenkunstwerk. De muurschildering Broden en Vissen van de Zeeuw-Vlaamse kunstenaar Johnny Beerens werd toen verkozen tot favoriete buitenkunstwerk van Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie