De Klassieken Kids
AVROTROS

Online muziekwedstrijd voor kinderen van start

foto: Pexels
 1. Klassiekchevron right
 2. Online muziekwedstrijd voor kinderen van start

Dit najaar kunnen alle kinderen uit Nederland en Vlaanderen weer meedoen aan De Muziekwedstrijd: een online muziekwedstrijd, georganiseerd door het Prinses Christina Concours.

De Muziekwedstrijd staat open voor muzikale kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Van klassiek en jazz tot pop en wereldmuziek, en van gamelan en gitaar tot pannen en deksels. Iedereen die plezier heeft in muziek maken kan meedoen.

Met de wedstrijd wil het Prinses Christina Concours kinderen enthousiast maken om bezig te zijn met muziek. Het is een laagdrempelige wedstrijd waarbij plezier hebben in het (samen) muziek maken vooropstaat. Iedere deelnemer ontvangt een diploma en persoonlijke feedback van de jury. Directeur Alexander Buskermolen: "In ieder kind zit muziek. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk aan te moedigen en te ondersteunen. Daarom is deze vrolijke wedstrijd in het leven geroepen."

Er zijn 3 categorieën waar jonge muzikanten in kunnen meedoen:

 • Categorie 1 (4 t/m 8 jaar)
  Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
 • Categorie 2 (9 t/m 12 jaar)
  Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
 • Categorie 3 (4 t/m 12 jaar)
  Grote(re) groepen (vanaf 6 kinderen)

Prijzen & jury

Tijdens De Muziekwedstrijd regent het prijzen. Niet alleen de allerbeste video-inzendingen worden beloond. Zo bestaan er speciale prijzen voor beginnende muzikanten, voor de meest originele inzendingen en het meest muzikale spel. Ook zijn er aanmoedigingsprijzen te winnen. Alle inzendingen worden bekeken door een professionele jury en iedereen ontvangt persoonlijke feedback. Juryleden zijn o.a. liedjesmaker Jeroen Schipper, jazz-zangeres Ntjam Rosie, saxofonist Coen Witteveen (Typhoon) en violist Emma van der Schalie.

De Muziekdag

De Muziekwedstrijd wordt op 26 november afgesloten met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht. Dit is een dag vol met muzikale activiteiten, optredens van prijswinnaars, (korte) jurygesprekjes en natuurlijk de officiële prijsuitreiking.

Meedoen

Meedoen aan De Muziekwedstrijd kan tot 15 oktober 2023 door een muziekfilmpje in te sturen via de website.

Naar de site van de Muziekwedstrijd


Ab Nieuwdorp gaf aandacht aan De Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours in zijn uitzending, De Klassieken. Kijk het fragment hier terug:

Ster advertentie
Ster advertentie