All of Bach
AVROTROS

Kijk All of Bach: Toccata in c klein BWV 911

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Toccata in c klein BWV 911

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door Christine Schornsheim in het Huis Bartolotti, Amsterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Deze toccata maakt deel uit van de set klaviertoccata’s die Bach in zijn jonge jaren schreef. BWV 912, BWV 913 en BWV 914 zijn drie andere toccata’s uit dezelfde reeks. Het zijn de beste voorbeelden in Bachs muziek van wat in zijn tijd de stylus phantasticus werd genoemd: een fantasierijke en grillige manier van componeren vol verrassingen. Niet de regels van de kunst maar de fantasie had daarin de overhand.

Lees meer over BWV 911 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach

In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie