Album van de Week

Camille El Bacha - Lumen

foto: Alpha Classicsfoto: Alpha Classics
  1. Klassiekchevron right
  2. Camille El Bacha - Lumen

Dompel jezelf onder in het universum van preludes en improvisaties door Camille El Bacha waarin hij eigen werk combineert met J.S. Bach en Chopin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: Alpha Classics

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music Qobuz

Componist: Johann Sebastian Bach, Frédéric Chopin, Camille El Bacha
Uitvoerenden:
Camille El Bacha (piano)
Album:
Lumen
Label:
Alpha Classics

Camille El Bacha is een begaafde pianist, componist en improvisator die grenzen verlegt en nieuwe paden bewandelt. Hij is de zoon van de bekende pianist Abdel Rahman El Bacha, en geboren in een wereld doordrenkt van melodieën en harmonieën. Samen vormen ze een duo, maar Camille bewandelt inmiddels ook zijn eigen unieke weg, één waar hij de klassieke, film- en elektronische muziek combineert in zijn groep, Leone Jadis.

Quote

Een prelude van Chopin kan mij inspireren tot improvisatie, wat vervolgens kan leiden tot een nieuw geschreven stuk.

Camille El Bacha

El Bacha lanceert met de plaat Lumen een nieuwe serie op het label Alpha Classics: Piano Stories. Dit album komt het best tot zijn recht als complete luisterbeurt. Vooral dan word je meegezogen in het universum van preludes en improvisaties door Camille El Bacha. Als hij zijn eigen composities speelt resoneert de geest van Bach en Chopin door de kamer. Camille haalt zijn inspiratie dan ook uit de prachtige muziek van deze meestercomponisten, afkomstig uit Bachs Das wohltemperierte Klavier en de Preludes op.28 van Chopin

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie