Album van de Week

Camerata Øresund - Pas de bourrée

foto: Camerata Oresundfoto: Channel Classics
  1. Klassiekchevron right
  2. Camerata Øresund - Pas de bourrée

Op het nieuwe album Pas de bourrée vraagt Camerata Øresund je ten dans. Heerlijke barokmuziek uit heel Europa van onder andere Campra, Roman, Bach, Vivaldi en Telemann.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: Channel Classics

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music Qobuz

Componisten: Johan Helmich Roman, André Campra, Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Georg Philipp Telemann en Henry Purcell
Uitvoerenden:
Camerata Øresund
Album: Pas de bourrée
Label:
Channel Classics

Bekijk het cd boekje

Muziek verandert in dans

Het oudemuziekensemble Camerata Øresund komt uit Kopenhagen. Op dit debuutalbum, Pas de bourrée, maken ze een muzikale reis door Europa in de tijd van de Barok. Danssuites van de componisten André Campra, Johan Helmich Roma en Henry Purcell wisselen af met concerten van Johann Sebastian Bach en Antonio Vivaldi. Ook staat er muziek van Georg Philipp Telemann op het album. Verschillende muziekstukken dus, maar allemaal hebben ze te maken met reizen.

Camerata Øresund maakt van elk stuk heerlijk dansbare muziek. Zo wordt het Allegro uit het Klavecimbelconcert van Bach een energieke 'pas de bourrée' en het langzame deel uit Vivaldi's L’estro armonico een hypnotiserende sarabande. Het album Pas de bourrée is een kleurrijke caleidoscoop aan stemmingen, emoties, personages en verhalen. Camerata Øresund komt hun belofte na dat alles wat zij aanraken in een dans verandert.

Bron: Outhere Music

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie