Album van de Week
AVROTROS

Le Consort - Philarmonica

foto: Alpha Classicalfoto: Alpha Classical
  1. Klassiekchevron right
  2. Le Consort - Philarmonica

Sensationele barokmuziek zoals die klonk in het zeventiende-eeuwse Londen door Le Consort onder leiding van Louise Ayrton.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: Alpha Classical

Beluister het album via

Spotify Qobuz Apple Music Deezer

Componisten: Nicola Matteis, Henry Purcell, Mrs. Philharmonia
Uitvoerenden: Le Consort o.l.v. Louise Ayrton
Album: PHILARMONICA
Label:
Alpha Classics

In de tweede helft van de zeventiende eeuw beleefde Londen een bruisend artistiek hoogtepunt. Van heinde en verre kwamen musici naar de stad en nieuwe theater- en concertzalen schoten als paddenstoelen uit de grond. Eén van deze musici was de Italiaan Nicola Matteis. Hij arriveerde rond 1660 en werd de sensatie van de Londense muziekscene.

Le Consort speelt muziek van deze Nicola Matteis op hun debuutplaat Philharmonica. Hun verkenning van deze bruisende Londense periode leverde ook nog een verrassende ontdekking op. Ze stuitten op de muziek van een mysterieuze componist die rond 1715 triosonates publiceerde onder de naam Mrs. Philarmonica. Le Consort presenteert de allereerste opname van deze muziek, die hoogstwaarschijnlijk is geschreven door een vrouwelijke componist die, gezien de conventies van die tijd, een pseudoniem gebruikte. Haar ware identiteit is onbekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie