Album van de Week

Igor Levit - Mendelssohn: Lieder ohne Worte

foto: Sony Classicalfoto: Sony Classical
  1. Klassiekchevron right
  2. Igor Levit - Mendelssohn: Lieder ohne Worte

Op dit nieuwe album speelt pianist Igor Levit de Lieder ohne Worte van Felix Mendelssohn. Het is een persoonlijke artistieke reactie op de aanslag op Israël op 7 oktober en het wereldwijd groeiende antisemitisme.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: Sony Classical

Beluister het album via

Spotify Qobuz Apple Music Deezer

Componisten: Felix Mendelssohn, Charles-Valentin Alkan
Uitvoerenden: Igor Levit, piano
Album: Mendelssohn: Lieder ohne Worte
Label:
Sony Classical

Op de cd staat staan een selectie van Lieder ohne Worte van Felix Mendelssohn en sluit af met een Prelude van de Franse romantische componist Charles-Valentin Alkan.
De opbrengst van deze release zal worden gedoneerd aan twee Duitse organisaties die zich inzetten tegen anti-Semitisme - het OFEK Adviescentrum voor Anti-Semitisch Geweld en Discriminatie en de Kreuzberg Initiative Against Anti-Semitism.

Quote

Ik heb de eerste vier of vijf weken na de aanval van 7 oktober doorgebracht in een mix van sprakeloosheid en totale verlamming. En op een gegeven moment werd het duidelijk dat ik geen andere middelen had dan te reageren als kunstenaar. Ik heb de piano. Ik heb mijn muziek.

Igor Levit

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Het is mijn artistieke reactie, als persoon, als musicus, als Jood, op wat ik de afgelopen weken en maanden heb gevoeld. Of preciezer gezegd, het is een van de vele reacties die in me opkwamen.

Igor Levit
Ster advertentie
Ster advertentie